Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@12:49:38 GMT

تصرف بازار گندم دریای سیاه توسط هندی ها

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۶۱۹۹۳

تصرف بازار گندم دریای سیاه توسط هندی ها

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، منابع بازرگانی به "اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس" گفتند: صادرات گندم هند احتمالا در سال بازاریابی ۲۰۲۲- ۲۰۲۱ بیش از ۲۰۰ درصد رشد کرده و به رکورد هفت میلیون تن خواهد رسید. اگر ادامه جنگ به تشدید تحریم‌ها علیه روسیه منجر شود، حجم صادرات گندم هند در سال بازاریابی آینده ممکن است تا ۱۰ میلیون تن افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته منابع بازرگانی، معامله‌گران هندی قراردادهایی برای صادرات بیش از شش میلیون تن گندم تا فوریه امضا کرده اند. طبق آمار سازمان توسعه صادرات محصولات غذایی کشاورزی و فرآوری شده هند، این کشور تا دسامبر بیش از پنج  میلیون تن گندم صادر کرد که بر مبنای سالانه تقریبا حدود چهار برابر افزایش داشت.

 یک مقام شرکت بازرگانی غلات بین المللی گفت: هند با ذخایر عظیم گندم روبه‌روست و معامله‌گران خصوصی به دنبال بهره بردن از کمبود عرضه جهانی هستند که به دلیل جنگ در اوکراین ایجاد شده است. این کشور چندین فصل برداشت بالا و صادرات ضعیف داشته است و صادرات این کشور آخرین بار در سال بازاریابی ۲۰۱۳ ۲۰۱۲ به ۶.۵ میلیون تن رسیده بود.

 هند دومین تولیدکننده بزرگ گندم در جهان پس از چین است اما عمده گندم خود را برای تامین نیاز داخلی مصرف می کند. منطقه دریای سیاه بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است و طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، صادرات گندم روسیه و اوکراین به اتفاق در سال بازاریابی ۲۰۲۲ -۲۰۲۱ معادل ۲۳ درصد از ۲۰۶.۹ میلیون تن صادرات جهانی را تشکیل داد.

همزمان با افزایش چشمگیر قیمت‌های صادرات گندم استرالیا و کانادا و نگرانی‌ها نسبت به کمبود عرضه و تشدید تورم غذایی، هند احتمالا از اختلال جریان تجارت منطقه دریای سیاه سود می‌برد. هند گندم را با قیمت ۳۱۰ تا ۳۲۰ دلار در هر تن عرضه می‌کند و به گفته فعالان بازار، قیمت‌ها ممکن است طی چند هفته آینده به ۳۵۰ دلار در هر تن افزایش پیدا کنند.

 اگرچه قیمت گندم استرالیا طی چند هفته گذشته از زمان آغاز جنگ در اوکراین، افزایش چشمگیری پیدا کرده است، کانادا و آمریکا با کمبود شدید عرضه به دلیل شرایط اقلیمی نامساعد روبرو هستند.

طبق آمار اس اند پی گلوبال، قیمت گندم پرایم وایت استرالیا روز دوشنبه ۴۱۶ دلار و ۵۰ سنت در هر تن تخمین زده شد که ۱۸ درصد افزایش در ماه داشت. قیمت گندم بهاری وسترن رِد کانادا روز دوشنبه ۴۸۴ دلار و ۴۷ سنت در هر تن بود که ۲۰ درصد افزایش در ماه داشت.

در این بین، آرژانتین که یکی دیگر از صادرکنندگان بزرگ گندم است، تصمیم گرفته است که صادرات خود را برای کنترل نرخ تورم محدود نگه‌ دارد.

 هند خریداران جدیدی مانند فیلیپین، کره‌جنوبی و لبنان را هدف گرفته و همزمان صادرات به وارد کنندگان سنتی نظیر بنگلادش، سریلانکا و امارات متحده عربی را حفظ کرده است.

فیلیپین، کره‌جنوبی و لبنان معمولا از استرالیا و روسیه گندم خریداری می‌کنند.

بر اساس گزارش پلاتس، یک صادر کننده مقیم دهلی گفت هند احتمالا از قیمت‌های پایین‌تر خود سود می برد زیرا کمبود عرضه شدیدی وجود دارد و وارد کنندگان به دنبال منابع جایگزینی برای تامین گندم مورد نیازشان هستند.

منبع: ایسنا اخبار مرتبط ۰۰:۴۵:۱۲ هند در صدد دور زدن تحریم روسیه ۱۰:۰۱:۰۳ افزایش نا امنی غذایی در خاورمیانه با جنگ روسیه ۱۹:۳۰:۰۰ ایران از بزرگ‌ترین مشتریان گندم روسیه ۱۱:۴۷:۴۲ کریدور جدید این هفته فعال می‌ شود ۱۴:۱۶:۱۲ اقتصادهای بزرگ جهانی دلار آمریکا را کنار می‌گذارند ۱۸:۲۴:۳۵ روسیه بنادر ایران، هند و قزاقستان را به هم متصل می‌کند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: روسیه لبنان هند صادرات گندم بازار گندم منابع بازرگانی سال بازاریابی صادرات گندم میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۱۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت طلا و سکه در سومین روز هفته با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت دلار همراه شد. افزایش قیمت در بازار طلا با تلرانس ۱۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بود و تنها قطعه‌ای را که در کانال بالاتر نشاند، سکه امامی بود.

مهار بازار طلا مقطعی است؟

کارشناسان اقتصادی شکل‌گیری هر روندی در بازار طلا را متاثر از نوسانات قیمت دلار می‌دانند. با وجود اینکه سیاست‌گذار همواره درصدد ایجاد چارچوب قیمتی مشخصی برای دلار است، اما تحلیلگران اقتصادی اقدامات سیاست‌گذار برای مهار قیمت‌ها را مقطعی می‌دانند و و معتقدند قیمت‌ها مسیر حرکتی خود را می‌روند. با وجود این، آنها می‌گویند نباید انتظار رشد عجیب و غریبی در قیمت طلای داخلی طی هفته‌های آینده داشته باشیم.

توصیه کارشناسان اقتصادی به خریداران بازار فلز زرد خرید‌های پلکانی و ممانعت از نقطه‌زنی است.

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۳۲ دلاری معامله می‌شود و کاهش نزدیک به ۶ دلاری دارد. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۲۴ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار تومانی معامله شد و رشد ۴۹۰ تومانی نسبت به روز گذشته داشته است.

سکه امامی میلیونی رشد کرد

قیمت سکه امامی روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با رشد یک میلیون و ۳۹۴ هزار تومانی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد و روی رقم ۴۱ میلیون و ۶۸۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه بهار با افزایش ۶۹۵ هزار تومانی با رقم ۳۷ میلیون و ۶۹۰ هزار تومانی بسته شد.


گفتنی است قیمت نیم سکه با رشد ۳۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد. قیمت ربع‌سکه نیم میلیون تومان گران شد و با رقم ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بسته شد. قیمت سکه گرمی روز دوشنبه ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت و با قیمت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

قیمت طلا ۵۰۰ هزار تومان گران شد

قیمت طلا در سومین روز معاملاتی هفته افزایشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۶۱ هزار تومان افزایش پیدا کرد و با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۸۲ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۳۱ هزار و ۴۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۵۷ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۱۱ هزار تومانی معامله شد.

حباب سکه روز دوشنبه در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۷۷۱ هزار تومان، سکه بهار ۸۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۶ هزار تومان، ربع‌سکه ۳۴۹ هزار تومان و سکه گرمی ۱۲۵ هزار تومان افزایش پیدا کرد.


دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد